16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

29.05.2020 / 22:04 Svijet -

Trump stao u obranu svog tvita koji mu je Twitter sakrio

Trump stao u obranu svog tvita koji mu je Twitter sakrio

Nakon što je Twitter sakrio tvit Donalda Trumpa o stanju u Minneapolisu uz objašnjenje da uveličava nasilje, američki predsjednik je u najnovijem obraćanju javnosti branio ono što je napisao.

Na presici na kojoj je potvrdio da raskida sve veze sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO), Trump je komentirao i kontroverzni tvit koji je objavio u petak popodne.

"Iznio sam činjenicu, ne izjavu. Vrlo jednostavno, nitko ne bi trebao imati problema s tim što sam tvitao osim hejtera i onih koji žele stvarati probleme na društvenim mrežama. Odajte počast Georgeu Floydu!" napisao je Trump.

Twitter mu sakrio objavu zbog kršenja pravila

Podsjetimo, Trump je tvitao o stanju u gradu Minneapolisu u kojem nekoliko noći traju prosvjedi zbog policijskog ubojstva crnca.

Predsjednik SAD-a je napisao da će "poslati Nacionalnu gardu" i upozorio da "kada počne pljačka, počinje pucnjava".

Pravilo dodavanja upozorenja umjesto brisanja tvita ta je platforma uvela sredinom 2019. No Twitter ga nikad nije primjenjivao na Trumpu niti je ikada izbrisao neku njegovu objavu.

Pravilo znači da ostali korisnici neće moći 'lajkati' ili retvitati objavu, ali će je moći retvitati zajedno sa svojim komentarom.

Bio je to najnoviji zaplet u sporu između te društvene mreže i Bijele kuće.

Twitter mu sakrio objavu nekoliko sati nakon sporne uredbe

Twitterov potez uslijedio je nekoliko sati nakon što je Trump potpisao uredbu kojom želi ograničiti zaštitu društvenih mreža i slobodu koju imaju u moderiranju svojih sadržaja.

To je učinio pošto je njegova omiljena platforma Twitter ranije ovoga tjedna prvi put uz njegov tvit objavila upozorenje da treba provjeriti činjenice iz njegove navedene tvrdnje koje, misle mnogi, nisu bile istinite.

U srijedu kasno navečer osnivač Twittera Jack Dorsey neizravno je odgovorio predsjedniku rekavši da će tvrtka i ubuduće upozoravati na "netočne ili sporne informacije o izborima", navodeći pritom da ih to "ne čini arbitrima istine", već da je namjera ukazati na spornu informaciju kako bi ljudi mogli sami prosuditi.



(Vijesti.ba / Index.hr)

Izdvajamo