9°C
Mostar 11°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 8°C

29.05.2020 / 15:53 BiH - Prva faza okončana 2012.

Počela druga faza radova na gradnji nove zgrade KPZ-a Mostar

Počela druga faza radova na gradnji nove zgrade KPZ-a Mostar
Foto: Vijesti.ba
Danas je započela druga faza radova na novoj zgradi Kazneno-popravnog zavoda Mostar. Prva faza radova okončana je još 2012, a na drugu se čekalo nešto duže zbog nedostatka sredstava svih minulih godina. Direktor KPZ-a Boris Džeba napominje da su sredstva ...

... u iznosu od 2,9 miliona maraka (bez PDV-a) za drugu fazu radova osigurana u Budžetu Federacije BiH, kao i da je riječ je o zatvoru poluotvorenog tipa, kapaciteta dvije stotine ljudi. On će biti od velikog značaja za Grad, obzirom da je postojeća zgrada zatvora smještena u centru grada u blizini osnovne škole.

- Otvaranjem nove zgrade, osim povećanja kapaciteta, doći će i do povećanja broja radnih mjesta, jer ćemo trebati nove službenike i namještenike. Ovo bi trebao biti jedan od najsavremenijih zatvora na Balkanu, najavio je Džeba.

Radove u sklopu druge faze izvodit će kompanija ITC iz Zenice. Ova faza bi prema riječima direktora kompanije Suada Isakovića trebala obuhvatiti samo grube radove. U trećoj, završenoj fazi preostat će fini i zanatski radovi.

- Intezivan rad u sklopu druge faze započet će tokom naredne sedmice. Rok za završetak druge faze je 12 mjeseci i siguran sam da ćemo uspjeti, posebno uzimajući u obzir da slijedi ljeto i povoljni vremenski uslovi, istakao je Isaković.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo