8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

29.05.2020 / 15:38 Regija - 317 pomoraca

Incident na letu od Barbadosa do Podgorice, pomorci pili

Incident na letu od Barbadosa do Podgorice, pomorci pili
Foto: Fena / Vijesti.ba
U Podgoricu je u petak sletio avion s Barbadosa koji je prevozio 317 pomoraca država regije koji su plovili brodovima sestrinskih kompanija "Royal Caribbean" i "Celebrity Cruises". Među njima su 143 crnogorska pomorca i 177 albanskih, ...

... bosanskohercegovačkih, hrvatskih i srbijanskih pomoraca.

 Državni tajnik u MUP-u i rukovodilac Operativnog stožera za provođenje aktivnosti u vezi povratka crnogorskih državljana iz inozemstva Dragan Pejanović je potvrdio kako pojedini putnici nisu poštovali pravila letenja te da je tijekom leta bilo upotrebe alkohola i cigareta. O tome je, dodaje, posada obavijestila policiju, s 13 pomoraca je obavljen razgovor nakon kojeg su crnogorski državljani otišli u karantin, a 177 državljana zemalja regije autobusima je prebačeno do graničnih prelaza s Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Albanijom.

"Nije bilo fizičkog kontakta po izjavama stjuarta i stjuardese, već samo verbalnog dobacivanja pripitih pomoraca i nepoštovanja pravila pušenja u avionu", dodao je Pejanović, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

Crna Gora je, uz Hrvatsku kao članicu EU, država regije koja je sudjelovala u zajedničkom zahtjevu europskih država prema američkim institucijama da se olakšaju uvjeti za iskrcavanje pomoraca s brodova koji su bili usidreni u velikom broju luka širom Sjeverne i Središnje Amerike.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo