6°C
Mostar 12°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 10°C
Bihać 7°C

19.05.2020 / 14:10 BiH - Sastanak u Sarajevu

Edwards čestitao Podžiću na poduzetim mjerama zaštite od COVID-19 u MO i OSBiH

Edwards čestitao Podžiću na poduzetim mjerama zaštite od COVID-19 u MO i OSBiH
Foto: MOBiH - Vijesti.ba

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić danas je u službeni je posjet primio zapovjednika Štaba NATO-a u Sarajevu brigadnog generala Williama Edwardsa.

Edwards se zanimao za djelovanje Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH u uvjetima pandemije COVID-19. On je Podžiću izrazio saučešće zbog pripadnika OSBiH koji je prošle sedmice preminuo od zaraze koronavirusom.  

Podžić se zahvalio Štabu NATO-a u Sarajavu na nedavnim donacijama u zaštitnoj opremi, kao i zemljama članicama Sjevernoaltantskog saveza koje su svoju pomoć Bosni i Hercegovini uputile kroz mehanizme Euroatlantskog koordinacijskog središta za odgovor na nesreće (EADRCC).

Podžić je konstatirao da je do sada 11 pripadnika MO i OSBiH oboljelo od virusa COVID-19. Uz pomenuti smrtni slučaj, njih osmero je izliječeno, a dvoje je još uvijek pozitivno. Sudjelovanje OSBiH u operacijama potpore miru u Afganistanu, Maliju, Kongu i Srednjoafričkoj Republici normalno se nastavljaju i nitko od pripadnika OSBiH u tim misijama nije zaražen.

Edwards je čestitao Podžiću na poduzetim mjerama zaštite u MO i OSBiH, kao i činjenici da zaraza nije ušla u kasarne OSBiH. On  je ponudio svaku dalju potporu sa svoje strane, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH. 




(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo