12.05.2020 / 12:24 KORONAVIRUS - Covid-19

Crna Gora bez novooboljelih, nastavlja se s popuštanjem mjera

Crna Gora bez novooboljelih, nastavlja se s popuštanjem mjera
Foto: Ilustracija / Vijesti.ba
U protekla 24 sata u Crnoj Gori nije zabilježen nijedan slučaj koronavirusa, a ukupno su do sada u toj zemlji registrirane 324 covid-pozitivne osobe, od 10.167 testiranih.

Od početka pandemije u Crnoj Gori od posljedica koronavirusa umrlo je devet osoba, oporavljenih je 294, trenutno je oboljela 21 osoba, a pod nadzorom je njih 1133.

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša kaže kako će se predložiti Nacionalnom koordinacionom tijelu da od petka budu ublažene još neke mjere koje se odnose na restorane, kafiće, barove, hotelske restorane, plaže.

"Institut će predložiti da se te mjere ublaže i da krenemo od petka, vidjećemo da li će se složiti", kazao je Mugoša i dodao da se nada da se ide u dublju fazu popuštanja mjera.

Pritom je upozorio da se moraju poštovati one mjere koje su na snazi te kako je svako grupisanje ljudi, iz bilo kojeg razloga, veoma opasno.

"Inzistiram na tome da do daljnjeg nema grupisanja, da se mora držati distanca. To što nemamo novih slučajeva obolijevanja ne znači da virusa stvarno nema. Tek nakon razdoblja od dvije inkubacije možemo reći da smo se virusa oslobodili. Mi sada imamo kontroliranu epidemiju, što znači da smo puno odradili i zdravstveni radnici i građani", istaknuo je Mugoša, javlja RTCG.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo