09.05.2020 / 20:00 KORONAVIRUS - Zadnji podaci

U BiH danas 24 novozaražene osobe, šest preminulih

U BiH danas 24 novozaražene osobe, šest preminulih
Foto: Ilustracija- Vijesti.ba

U BiH je danas zabilježeno ukupno 24 novozaražene osobe, dok je umrlo šest zaraženih koronavirusom.

Šest u FBiH

Kada je u pitanju Federacija BiH, u posljednja 24 sata na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) testirano je 536 uzoraka na prisustvo koronavirusa, a sedam je bilo pozitivno. Od toga je bila jedna retestirana osoba iz Cazina. Od novih slučajeva četiri su iz Maglaja i po jedan iz Bihaća i Zenice.

18 novozaraženih u RS

Novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 18 osoba u Republici Srpskoj (RS), nakon izvršenih 688 testiranja.
Riječ je o 11 osoba muškog i sedam ženskog pola. Sedam muškaraca je srednje, a četiri starije životne dobi. Tri osobe ženskog spola su mlađe životne dobi, tri srednje i jedna starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta šest osoba je iz Banje Luke, četiri osobe su iz Gradiške, dvije osobe iz Šamca, i po jedna osoba iz Modriče, Kotor Varoši, Novog Grada, Nevesinja, Oštre Luke i Kneževa, potvrđeno je iz entitetskog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Danas šest umrlih

U protekla 24 sata u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci preminula su četiri pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo novog korona virusa. Radi se o tri muškarca i jednoj ženi.

Preminule su i dvije starije žene iz Teslića, u Bolnici "Sveti apostol Luka" u Doboju.

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine objavilo je i najnovije službene podatke o ukupnom broju zaraženih korona virusom u BiH. Kako je saopćeno iz ovog Ministarstva, u BiH je zabilježeno ukupno 2090 slučajeva zaraze novim korona virusom. Ukupno su preminule 102 osobe dok se 1059 osoba oporavilo.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo