6°C
Mostar 9°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 8°C

07.05.2020 / 15:11 KORONAVIRUS - Covid-19

Srbija: Јoš tri osobe preminule, novozaraženih 57

Srbija: Јoš tri osobe preminule, novozaraženih 57
Foto: Arhiv
Prema najnovijim podacima, još tri osobe u Srbiji su preminule od posljedica virusa korona.

U posljednja 24 časa od 5.521 testirane osobe, virus je potvrđen kod još 57 njih.

Na respiratorima je 46 pacijenata, a do sada je izliječeno 2.160 osoba.

Poslije 53 dana ukinuto je vanredno stanje u Srbiji, objavljeno je u Službenom glasniku. Život se polako vraća u normalu, ali su neke vanredne mjere ostale na snazi.

Vlada Srbije je usvojila mjere koje važe nakon ukidanja vanrednog stanja i donijela da odluku da su svi građani i privrednici, sve vrijeme trajanja opasnosti od širenja zarazne bolesti kovid-19, u obavezi da se pridržavaju zaštitnih mera.

Poslanici Skupštine Srbije izglasali su ukidanje vanrednog stanja koje je uvedeno 15. marta. To znači da nema više policijskog časa, a ukida se i angažman vojske u civilne svrhe.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da po pitanju održavanja javnih skupova važe dvije mjere – da na njima ne može biti više od 50 učesnika i da skup mora biti najavljen policiji najmanje pet dana ranije.

Zamjenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević kaže za RTS da se vraćamo svakodnevnim aktivnostima, ali da bi i dalje trebalo da se ponašamo u skladu sa mjerama.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo