6°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 9°C

01.05.2020 / 10:22 Regija - Oglasio se predsjednik

Milanović: Gdje god bude ‘Za dom spremni’, neću biti tu

Milanović: Gdje god bude ‘Za dom spremni’, neću biti tu
Foto: HRT - Vijesti.ba

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović oglasio se nakon napuštanja Okučana, mjesta na kojem se jutros obilježava godišnjica akcije Bljesak.

Milanović je nakon sto je vidio osobe s majicama “Za dom spremni” odmah napustio Okučane.

“Došao sam u Okučane odati počast onima koji su pali za Hrvatsku. Moji stavovi su poznati, govorim ih javno, bez namjere da bilo koga uvrijedim, ali nekada neke stvari morate reći jasno. U organizaciji ovog skupa moj Ured nije sudjelovao, ovo je organizacija Ministarstva hrvatskih branitelja i pristali smo na sve elemente protokola; da branitelji i obitelji polažu vijenac prvi, a premijer i predsjednik drugi, to je u redu.

 

Međutim, ovdje se jedan od sudionika koji je trebao polagati vijenac prije mene skinuo u odoru sa znakom i grbom „Za dom spremni“, u tome ne želim sudjelovati. To je stvar organizatora koji je o tome mogao voditi računa i to je moj stav.

Žao mi je, to je namjerna provokacija s kojom smo računali, ona se dogodila i ja to smatram gaženjem žrtava i sjećanja na ovaj događaj. Ovo se nažalost moralo dogoditi jer je netko htio da se to dogodi. Ubuduće, gdje god bude ovakva situacija ja u tome neću sudjelovati.

Za organizaciju nisam odgovoran, a premijera i predsjednika Sabora razumijem, oni moraju. Dokle god uvjeti budu ovakvi, a ovo je netko namjerno napravio ja u tome neću sudjelovati.

Oznaci "Za dom spremni" nije mjesto na ovakvom mjestu”, istakao je hrvatski predsjednik.

 



(Vijesti.ba)

Izdvajamo