6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C

29.04.2020 / 13:36 KORONAVIRUS - Covid-19

Aplikacija za video pozive "Google meet" se otvara za širu javnost

Aplikacija za video pozive "Google meet" se otvara za širu javnost
Foto: Reuters
Google je najavio otvaranje svoje besplatne aplikacije za video konferencije Google Meet široj javnosti pošto je uspjeh Zooma podstakao Microsoft i Facebook da poboljšaju svoju ponudu tokom pandemije koronavirusa.

Ova platforma za video konferencije će narednih sedmica biti postepeno proširivana na širu javnost, a uslov je posjedovanje naloga na Google - gmail.

Google meet je do sada bio namijenjen profesionalnim korisnicima što je oko šest miliona preduzeća i organizacija koje koriste G-Suite.

"Ovo je nesumnjivo prvi put da Google otvara potrošačima proizvod koji je prvobitno bio namijenjen isključivo kompanijama", rekao je za France Presse Javier Soltaro, šef G-Suite-a, i dodao da se "obično radi na drugačiji način".

Poput ostalih platformi za video pozive, korišćenje Google meeta je eksplodiralo od marta zbog uvedenih mjera izolacije u borbi protiv koronavirusa.

Sve kompanije koje postavljaju ove aplikacije za video konferencije, insistiraju na bezbjednosti, ali je kod Zooma dolazilo do problema kada su se ljudi sa strane ubacivali na sastanke na koje nisu pozivani.


(Vijesti.ba / Beta)

Izdvajamo