9°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

28.04.2020 / 14:45 KORONAVIRUS - Visoki predstavnik u BiH

Inzko: Sve institucije moraju sarađivati sa CIK BiH

Inzko: Sve institucije moraju sarađivati sa CIK BiH
Valentin Inzko / Vijesti.ba
Predsjednica Centralne izborne komisije BiH Vanja Bjelica-Prutina danas je, putem video linka, učestvovala na sastanku Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIK) i šefova vodećih međunarodnih organizacija u BiH.

Bjelica-Prutina održala je, tokom sastanka, detaljnu prezentaciju situacije u vezi sa organizacijom i provedbom Lokalnih izbora 2020. godine u BiH.

Posebna zahvala za prezentaciju uslijedila je, nakon sastanka, od  visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Inzka.

- On u pismu, imajući u vidu sve izazove koji se nalaze pred Centralnom izbornom komisijom BiH zbog epidemije COVID-19, smatra da sve institucije BiH (na svim nivoima vlasti) moraju u potpunosti sarađivati ​​sa Centralnom izbornom komisijom BiH, suzdržati se od ugrožavanja te institucije putem dovođenja u pitanje legitimiteta njenih novoizabranih članova. Ako nadležni sud ne odluči drugačije, novoizabrani članovi Centralne izborne komisije BiH su punopravni članovi te institucije i njihova uloga se ne smije ugrožavati – saopćio je Ured za informiranje CIK BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo