16.04.2020 / 13:27 KORONAVIRUS - Ljubuški

Treći dio pomoći njemačkog ASB-a BiH u protiv COVID-19

Treći dio pomoći njemačkog ASB-a BiH u  protiv COVID-19
Foto: ASB

Uspješno je proveden i treći dio pomoći njemačke humanitarne organizacije Arbeiter – Samariter – Bund e.V (ASB). Donaciju od 22 kreveta za potrebe izolatorija u Ljubuškom simbolično je preuzeo predsjednik Crvenog križa Zapadnohercegovačke županije Viktor Grbavac, saopćeno je.

Kreveti su namijenjeni za izolatorij u Gradskoj sportskoj dvorani tokom pandemije COVID-19 radi zbrinjavanja ugroženih i oboljelih građana. Domaće su proizvodnje, neposredno proizvedeni, te su ovom nabavkom u trenucima pandemije stimulirani i domaća proizvodnja namještaja te djelimično upošljavanje lokalne radne snage.

U prethodnim dvjema donacijama ASB-a, Štabu civilne zaštite općine Konjic je isporučeno 25 kreveta na sprat za 50 korisnika i 70 kreveta za izolatorije u Republici Srpskoj - za opštine Dubica i Kostajnica po 20 te 30 kreveta za Grad Gradiška. 

Osim podrške naporima Bosne i Herecegovine i njenih građana u borbi protiv globalne pošasti, ASB trenutno provodi slične aktivnosti u Republici Srbiji i Kosovu pomažući gdje je najpotrebnije.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo