15.04.2020 / 23:22 BiH - Konjic

Šta je Novalić poručio hrabrom mladiću Aliju

Šta je Novalić poručio hrabrom mladiću Aliju
Foto: Vijesti.ba
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić boravio je danas u Konjicu gdje je, između ostalog, obišao i jedan od lokaliteta na kojem je proteklih dana buktio šumski požar.

Novalić je posebno želio pozdraviti 14-godišnjeg Alija Sarajlića, koji je postao poznat nakon što je učestvovao u gašenju nedavnih požara u toj općini.



Tom prilikom Sarajlić je premijeru uručio dres kluba Klis iz Buturović polja koji u zadnje vrijeme bilježi sjajne rezultate.

Ali je učenik devetog razreda osnovne škole, a ovom prilikom premijer Novalić mu je poklonio tablet te zahvalio na njegovoj hrabrosti i požrtvovanosti.

- Hvala ti Ali što budiš u našoj omladini taj osjećaj da se može biti društveno koristan. Molim te Ali da nastaviš biti dobar i učenik i sportista. Vjeruj Ali da će se upornost kad tad isplatiti. Još jednom ti hvala što si svojoj generaciji postao svetionik koji pokazuje pravac dobra. Ovaj tablet koji ti poklanjam ti treba samo biti olakšica da završavaš školu onako dobro kako gasiš požar, rekao je Novalić.

- Mnogo mi znači poklon od premijera. Ja još ne vjeruje da se ovo dešava i ovo je poruka, da ne znaš kada će ti neko nešto uzvratiti. Najbitnije je pomagati ljudima, jer evo vidite šta se može desiti, kazao je Sarajlić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo