12.04.2020 / 16:53 KORONAVIRUS - Štab civilne zaštite pojasnio

Evo s kojim potvrdama je dozvoljeno kretanje u HNK

Evo s kojim potvrdama je dozvoljeno kretanje u HNK
Foto: Ilustracija
Iz Štaba civilne zaštite HNK objavili su danas kako, prema informacijama iz MUP-a HNK u posljednja 24 sata na području ovog kantona nije bilo prekršioca samoizolacije, izolacije i zabrane kretanja.

Podsjećaju na saopćenje MUP-a HNK vezano za propusnice za kretanje osoba izvan mjesta prebivališta izdatih od strane Štaba civilne zaštite, ili pravnih osoba o izdatim potvrdama za kretanje njihovih zaposlenika.

- MUP HNK informiše javnost, predstavnike štaba CZ, pravne subjekte i građane kako u MUP nije potrebno dostavljati kopije izdatih potvrda. Obveza je da osobe kojima su izdate potvrde iste nose sa sobom i pokažu ih na zahtjev ovlaštenim policijskim službenicima. Sukladno izmjenama i dopunama Naredbi Štaba HNK, sve ranije propusnice izdate od ovlaštenih pravnih subjekata za kretanje u vrijeme policijskog sata vrijede i za ovu naredbu, te nije potrebno izdavati nove - kazano je.

Za gradske i općinske štabove Civilne zaštite obveza je popise izdatih potvrda na dnevnoj bazi dostavljati mjerodavnim policijskim upravama ili policijskim stanicama na svom području.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo