12.04.2020 / 14:26 KORONAVIRUS - Beroš objavio

66 novozaraženih u Hrvatskoj, umrlo još dvoje ljudi

66 novozaraženih u Hrvatskoj, umrlo još dvoje ljudi
Vili Beroš / Vijesti.ba
Trenutno je potvrđeno ukupno 1600 osoba zaraženih koronavirusom, a 373 osobe su ozdravile. Dvadeset i tri osobe su preminule od koronavirusa. 34 osobe su trenutačno na respiratoru.

Dosad je obavljeno ukupno 16.381 testiranje

"Sretan Uskrs svima onima koji slave. Želio bih da ovaj blagdan proslavimo uz poticaj da zaštitimo živote, kako svoj tako i druge. U zadnja 24 sata u RH imamo 66 novih bolesnika. Učinjeno je 690 testiranja u zadnja 24 sata. Od jučer imamo dva preminula bolesnika u Zaraznoj bolnici u Zagrebu, muškog i ženskog spola, ukupno je sada 23. mrtvih. Imamo i dvoje novih na respiratoru. Hospitaliziranih je 10 više u odnosu na jučer. Oporavljenih je ukupno 373 na području RH", rekao je Beroš, prenosi Index.

"Obitelji se danas nisu mogle okupiti oko obiteljskog stola i u crkvi, ali mogle su u mislima. Posebno hvala svima koji rade danas, policajcima i policajkama", rekao je Božinović na početku press konferencije.

"Ponašajmo se odgovorno, spriječimo da potreba za zaštitnom opremom bude ekstremna", rekao je Beroš komentirajući pošiljku iz Kine od 60 tona zaštitne opreme, koja je danas stigla u Zagreb.

Božinović o misi u splitu: Policija nije imala dojavu da će se danas događati tako nešto, osuđujem napad

"Policija nije imala dojavu da će se danas u 10 sati događati tako nešto, ali razgovarao sam i sa stožerom SD županije i zatražio sve što znaju oko ponašanja u toj crkvi i zatražio da se organizira nadzor tamo kao i u drugim mjestima. Moje očekivanje je da se ovako nešto neće ponoviti, a policija će odraditi svoj dio posla" rekao je Božinović.

"Upute epidemiologa su ovih dana više nego jasne, koliko god nama svima teško padale na najveći kršćanski blagdan. Velika većina je našla način kako proslaviti Uskrs. Oni koji za to nemaju razumijevanje suočavaju se prije svega sa svojom savješću. Najoštrije osuđujem napad na novinarku koja je napadnuta samo zato što je radila svoj posao. Policija radi u dva smjera. Prvi je izvješćivanje Državnog inspektorata, Stožera županije i nadbiskupije, a drugi je kriminalistička istraga napadača na novinarku koja je ozlijeđena", rekao je Božinović.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo