11.04.2020 / 18:07 BiH - Učestvovali u gašenju požara

Radončić i Stanišić posjetili pilote u Mostaru

Radončić i Stanišić posjetili pilote u Mostaru
Foto: Vijesti.ba
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić i ambasador Crne Gore u BiH Obrad Mišo Stanišić posjetili su danas na aerodromu u Mostaru posade letjelica iz Crne Gore koje su učestvovale u gašenju požara u Konjicu i Prozoru.

Radončić je tom prilikom konstatovao da je Vlada susjedne zemlje imala razumijevanja za naše probleme, te da je svojim resursima učestvovala u gašenju požara koji vatrogasci s opremom kojom raspolažu nisu mogli sanirati.

- Nakon što je ušla u NATO, Crna Gora se sa novim privilegijama ponaša kao lider u dobrim stvarima u regionu. Na tome smo im zahvalni. Podsjetit ću da su organizovali vanrednu sjednicu Vlade kako bi letovi uspjeli. Želimo nastaviti uspješnu saradnju, rekao je Radončić.

Amnasador Stanišić pohvalio je pilote koji su, kako reče, zadatak obavili kranje profesionalno i odgovorno, bez obzira na teške uslove koji vladaju.

- Postigli smo cilj i dokazali da smo prijatelji Bosne i Hercegovine, kao i svih ostalih država u regionu. Bilateralnmi odnosi Crne Gore i Bosne i Hercegovine trebaju biti primjer svima, ne samo u regionu, već i šire, izjavio je Stanišić.

Radončić je konstatovao i kako očekuje da ćemo bez obzira na krizu koju će donijeti koronavirus, novu godinu dočekati sa našim letjelicama.

- Nadam da će to nakon ove pandemije biti jedan od prioriteta. Trudio sam se i u prvom ministarskom mandatu da u tome uspijemo, rekao je Radončić, uz apel institucijama da pronađu i adekvatno kazne osobe koje podmeću požare.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo