11.04.2020 / 13:40 KORONAVIRUS - Krizni štab HNK

Zaraženo šest uposlenika SKB Mostar, sedam policajaca u samoizolaciji

Zaraženo šest uposlenika SKB Mostar, sedam policajaca u samoizolaciji
Foto: Vijesti.ba

Tokom posljednja 24 sata u SKB Mostar na COVID 19 testirano je 158 lica, među kojima je 16 bilo pozitivno.

Riječ je o po oboljelima iz Mostara i Čitluka (po šestoro), te po dvoje iz Jablanice i Čapljine. Tokom posljednja 24 sata izdano je 12 rješenja o samoizolaciji, a zabilježena su i dva kršenja zabrane kretanja.

Prekršitelji mjera samoizolacije nisu evidentirani.

U COVID bolnici u ovom trenutku zbrinuto je 26 bolesnika. Njih osam diše uz pomoć respiratora, a šestoro koristi kisik terapiju. Ostali su stabilni i bez pogoršanja stanja. Dvoje pacijenata jučer su otpušteni na kućno liječenje.

U samostanu u Čitluku nema novozaraženih. Dosad je tamo zaražena samo jedna osoba. Samostan je u potpunoj izolaciji, kao i sakralni objekat u Miletini. Sve oboljele osobe u samostanima su pod ljekarskim nadzorom. Među policijskim službenicima nema zaraženih. Sedam službenika trenutno je u samoizolaciji.

Selo Turkovići na području Općine Ravno nije u izolaciji. Deset osoba iz ovog sela su u samoizolaciji odlukom sanitarnog inspektora, i to nakon što je tamo nelegalno dospio bračni par iz Hrvatske, koji se nakon dva dana vratio kući. Šest zaposlenika SKB-a Mostar oboljelo je od COVID-a 19, a samo jedan od njih je hospitaliziran. Još uvijek se ne zna tačan broj osoba koje su se izliječile na području ovog kantona.



(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo