10°C
Mostar 12°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

08.04.2020 / 19:14 KORONAVIRUS - Pandemija koronavirusa

Stožer civilne zaštite Grada Mostara traži pojačan nadzor provedbe mjera

Stožer civilne zaštite Grada Mostara traži pojačan nadzor provedbe mjera
Mostar / Vijesti.ba
Stožer civilne zaštite Grad Mostara zapovjedio je gradskim inspektorima pojačan nadzor nad provedbom donesenih zapovijedi i mjera u borbi protiv širenja koronavirusa (covid-19).

U zapovijedi Stožera civilne zaštite Grad Mostara navodi se kako je pojačan nadzor potreban zbog "evidentnih kršenja zapovijedi na terenu".

Stožer je, također, izmijenio zapovijed kojom se zabranjuje okupljanje više od pet osoba te sada ta zapovijed glasi: "zapovijeda se zabrana kretanja i zadržavanja na otvorenom prostoru više od jedne osobe, na udaljenosti manjoj od 1,5 metra, na području Grada Mostara".

Pčelari upisani u Registar pčelara i pčelinjaka od danas su izuzeti od zabrane kretanja osoba starijih od 65 godina te im je omogućeno kretanje tijekom dana kako bi mogli obilaziti svoje pčelinjake i raditi na njima.

Pčelari su, također, izuzeti od zabrane kretanja u razdoblju od 20 do 5 sati ujutro za potrebe selidbe selećih pčelinjaka, kao i vozači koji prevoze pčelinjaka.

Pčelari su dužni pridržavati se ostalih higijensko-epidemioloških mjera te moraju uz sebe imati potvrdu o upisu u Registar pčelara i pčelinjaka izdanu od nadležnih službi, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Grad Mostara.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo