8°C
Mostar 17°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 13°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

08.04.2020 / 16:45 KORONAVIRUS - Štab za vanredne situacije

Narednih 15 dana ključno u borbi protiv virusa korona u RS

Narednih 15 dana ključno u borbi protiv virusa korona u RS
Foto: Vijesti.ba
Iz Štaba za vanredne situacije danas su upozorili da je narednih 15 dana ključno u borbi protiv virusa korona u Republici Srpskoj, te pozvali građane da budu odgovorni i disciplinovani i da poštuju sve propisane higijensko-epidemiološke mjere.

Nakon sjednice, koja je održana putem video linka, posebno je apelovano na lica kojima su propisane mjere kućne izolacije da ih se strogo pridržavaju.

Prihvaćena je informacija o pristiglim donacijama i stanju zaliha lijekova, medicinskih i drugih sredstava za zaštitu zdravlja građana, kao i sredstava za održavanje higijene, te izvršena raspodjela doniranih proizvoda zdravstvenim ustanovama u tom bh.entitetu.

Nadležni u Ministarstvu trgovine i turizma imaju obavezu da, u saradnji sa kolegama u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS, pripreme prijedlog zabrane, odnosno ograničenja izvoza proizvoda potrebnih za održavanje higijene u trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Ovaj prijedlog uputit će Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH na dalje razmatranje i usvajanje, saopćeno je iz entitetske vlade.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo