10°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

06.04.2020 / 15:09 KORONAVIRUS - Bajević poslao poruku svima

Zmajevi se okupili uz online treninge

Zmajevi se okupili uz online treninge
Foto: NFSBiH
Zbog epidemije korona virusa odgođena su sva sportska takmičenja, pa tako i prvo okupljanje reprezentacije na čelu sa selektorom Dušanom Bajevićem.

Kako bi ostali u kontaktu i pokušali biti aktivni i u kućnim uslovima, stručni štab je planirao održavanje online treninga za bh reprezentativce.

Selektor Dušan Bajević je u poruci upućenoj igračima između ostalog rekao: ”Ovo što se dešava na svjetskom nivou, nekako nas i zbližava u pokušaju da se što bolje zaštitimo i vodimo računa o primjeni svih mjera koje nam preporučuju medicinski stručnjaci. U doba ograničenog kretanja i napetosti pokušajmo malo da se aktiviramo radeći ono što nam uslovi dopuštaju, na održavanju kondicije i sportskog duha. To će nam biti preduslov za ostvarivanje našeg zajedničkog cilja. Želim da se što prije okupimo i nastavimo rad, a do tada čuvajte svoje i zdravlje drugih.”

Kao uvod u video-treninge danas je održan video-sastanak sa igračima a kako je protekao govori prof. Eldin Jelešković:

„Zaista smo zadovoljni ovim video-sastankom. Bila je to prilika da se svi okupimo bar na ovaj način i vidimo, gdje je ko, kako se provodi vrijeme i šta se radi. Želim istaći da je naš zadatak prije svega, biti servis i voditi brigu o održavanju forme naših igrača, dok se ne steknu uslovi za rad u klubovima ili u reprezentaciji. Planirali smo da održimo tri online treninga sedmično a igrači imaju mogućnost da rade individualno ili u grupama. Po njihovoj želji možemo organizovati i dodatne treninge ali za sada je plan da radimo utorkom, četvrtkom i subotom. U situaciji kada nam je svima ograničeno kretanje i aktivnosti tu smo kompletan stručni štab i NS/FS BiH da vodimo brigu o potrebama naših igrača.“


(Vijesti.ba)

Izdvajamo