11°C
Mostar 13°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 9°C

06.04.2020 / 13:24 KORONAVIRUS - Aleksandar Vučić

Državi svejedno da li je neko Bošnjak ili Srbin, bori se za zdravlje svih

Državi svejedno da li je neko Bošnjak ili Srbin, bori se za zdravlje svih
Aleksandar Vučić / Tanjug
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da isporuka 10 kliničkih i tri transportna respiratora bolnici u Novom Pazaru pokazuje da je svejedno da li je neko Bošnjak ili Srbin i da će se država boriti za zdravlje i jednih i drugih.

On je poslije sastanka sa predstavnicima Kriznog štaba Novog Pazara rekao da je bolnici u tom gradu dostavljeno i 22.000 hirurških i 3.000 epidemioloških maski, mnogo hiljada rukavica, 250 skafandera.

"Došao sam da kažem ljudima u Novom Pazaru da smo svi zajedno u teškoj borbi. Donijeli smo veliku pomoć za Novi Pazar na poklon za sva vremena, a ne samo dok traje borba protiv epidemije koronavirusa, jer želimo da ljudi u ovom gradu znaju da vodimo računa o njihovom zdravlju", kazao je Vučić.

Navodeći da je "još jedna teška noć i dan za nama", predsjednik Srbije je pozvao građane da budu disciplinovani jer će, kako je ocijenio, naredne dvije nedjelje biti "izuzetno teške".

Podsjetio je da su 22 osobe u Novom Pazaru pozitivne na koronavirus, a da je među njima i troje djece.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić ocijenio je da je Vučićeva posjeta važna, ne samo zbog isporuke medicinske opreme, već i zbog činjenice da je to prva posjeta predsjednika jednoj opštini u Srbiji od početka krize sa epidemijom koronavirusa.

"Nama je pomoć potrebna, i moralna i u vidu opreme i pokazuje da nismo sami, da imamo na koga da se oslonimo", kazao je Ljajić i zamolio građane da budu odgovorni, navodeći da "nije sramota biti bolestan, nego biti neodgovoran".


(Vijesti.ba / Beta)

Izdvajamo