7°C
Mostar 11°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 11°C
Powered by Dark Sky

06.04.2020 / 09:28 KORONAVIRUS - Lijepe vijesti

Prvi izliječeni pacijent u Kantonalnoj bolnici u Bihaću

Prvi izliječeni pacijent u Kantonalnoj bolnici u Bihaću
Foto: FENA - Vijesti.ba

Direktor Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću Hajrudin Havić potvrdio je izliječenje prvog hospitaliziranog pacijenta u Unsko-sanskom kantonu (USK), koji je bio pozitivan na koronavirus.

- Mlađi muškarac iz Bihaća dva puta je bio negativan na retestu i prebačen je na Odjel kao izliječen pacijent - rekao je doktor Havić.

Dodao je i da je u izolatoriju Odjela za infektivne bolesti trenutno smješteno šest pacijenata oboljelih od COVID-19, pet u izolaciji, te jedna osoba na intenzivnoj njezi na respiratoru.

Kantonalni štab civilne zaštite i Krizni štab Ministarstva zdravstva Unsko-sanskog kantona (USK) jutros su potvrdili kako su još dvije osobe iz Cazina i jedna iz Bihaća pozitivne na koronavirus.

- Od jučer poslanih 58 uzoraka za testiranje na koronavirus s područja našeg kantona, iz Sarajeva smo dobili potvrdu za tri pozitivna testa. Radi se o dvije osobe iz Cazina i jednoj iz Bihaća - rekla je kantonalna ministrica zdravstva Nermina Ćemalović. 

Iz Zavoda za javno zdravstvo Unsko-sanskog kantona istaknuto je da su sve tri osobe bile u kontaktu s ranije oboljelim osobama.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo