6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

02.04.2020 / 13:25 KORONAVIRUS - Švedski napadač

Ibrahimović iz karantina: Najvažniji su zdravlje i sretna porodica

Ibrahimović iz karantina: Najvažniji su zdravlje i sretna porodica
Zlatan Ibrahimović / Vijesti.ba
Švedski napadač Zlatan Ibrahimović se ove zime vratio u Milan, ali kako navode italijanski mediji, vjerovatno se neće zadržati na "San Siru", prenosi Anadolija.

Popularni Ibra je izjavio kako su to samo glasine te da ni on sam ne zna šta će se dalje dešavati.

"Vidjet ćemo šta će biti. U ovom momentu ne znam šta ću uraditi. Svakog dana se dešava nešto novo. Recimo, ko je mogao i pretpostaviti da će se desiti ovo oko koronavirusa? Moramo uživati u životu što više možemo. Imam porodicu i bitno mi je da ona bude sretna", kazao je Ibrahimović za švedski list "Aftonbladet".

Trenutno se nalazi u Štokholmu, a objavio je i kako provodi vrijeme u karantinu.

"Volim biti kod kuće, vani se ne krećem puno. Mogu raditi bilo šta. Preuređujem stan, gledam televiziju, radim u teretani. Zaista sam najsretniji u svojoj kući", kazao je Ibrahimović.

Također je dodao da je veoma važno poštovati upute i preporuke nadležnih.

"Tragično je da se nogometne lige pekidaju, ali moramo poštovati sistem i biti strpljivi. Moraju pronaći rješenje koje je dobro za cijelu zajednicu. Najvažnije od svega je zdravlje", rekao je popularni napadač.

Ibra je prije nekoliko dana uspostavio i internetski fond za prikupljanje sredstava za pomoć bolnicama koje su u centru širenja koronavirusa u Italiji, a kao krajnji cilj je označio milion eura.

Prema web stranici koja prihvata donacije, Ibrahimović je u fond donirao 100.000 eura.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo