-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

29.03.2020 / 18:05 KORONAVIRUS - Mostar

Čović razgovarao sa visokim predstavnikom

Čović razgovarao sa visokim predstavnikom
Dragan Čović / Vijesti.ba
Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović razgovarao je danas telefonom s visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inzkom.

Razgovarano je o trenutnoj teškoj zdravstvenoj ali i gospodarskoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regiji prouzročenoj pandemijom koronavirusa. Istaknuto je kako sve razine vlasti u BiH moraju iskazati solidarnost, razumno i zajedničko djelovanje u ovoj teškoj situaciji, kako bi se slušajući struku, što prije oporavili od pandemije koronavirusa.

Također, kako je naglašeno, sve razine vlasti moraju imati usuglašena i prihvatljiva rješenja za pomoć ekonomiji i gospodarstvu. Zaštita radnih mjesta, te zakonske olakšice i poticajne mjere prema poduzećima, ekonomiji, poljoprivredi i gospodarstvu ne smiju biti zapostavljene.

Dužnosnici su prokomentirali i aktualnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini, istaknuvši kako svako krizno djelovanje zahtjeva i aktivniju suradnju i kompromis na svim poljima, izabranih dužnosnika svih konstitutivnih naroda i drugih u Bosni i Hercegovini.

Sugovornici su se složili kako je nužno unaprijediti političke odnose i ukupno ozračje u Bosni i Hercegovini, što je moguće postići samo kroz konkretno usuglašene reformske procese, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo