1°C
Mostar 11°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

29.03.2020 / 17:12 KORONAVIRUS - Mostar

Čović razgovarao sa ambasadorom SAD-a Nelsonom

Čović razgovarao sa ambasadorom SAD-a Nelsonom
Foto: HDZ BiH
Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović održao je danas telefonski sastanak s veleposlanikom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Ericom Nelsonom.

Dužnosnici su razgovarali o višestrukim mjerama koje su, prateći preporuke stručnjaka i modele zemalja koje su se prethodno suočile s pandemijom, uvedene kako bi se suzbilo širenje koronavirusa i ekonomske posljedice u BiH.

Dužnosnici su također razgovarali o kapacitetima zdravstvenog sistema, ekonomskim mjerama, pitanjima sigurnosti i stabilnosti, te međunarodnoj suradnji.

Bilo je riječi i o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, pri čemu su sugovornici naglasili da je politička suradnja, posebno u ovom trenutku, ključna.

Predsjedatelj Doma naroda PSBiH Dragan Čović je, u ime žitelja Bosne i Hercegovine i u vlastito ime, izrazio zahvalnost američkom narodu i dužnosnicima koji alokacijom humanitarne pomoći i medicinske opreme doprinose očuvanju života, stabilnosti i prosperiteta BiH, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo