°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

28.03.2020 / 15:24 KORONAVIRUS - Telefonski razgovor

Čović i Sattler o nabavci medicinske opreme za BiH

Čović i Sattler o nabavci medicinske opreme za BiH
Foto: Vijesti.ba
Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović održao je danas telefonski sastanak sa šefom Izaslanstva i specijalnim predstavnikom Europske unije u BiH, veleposlanikom Johannom Sattlerom.

Dužnosnici su razgovarali o alociranim financijskim paketima Europske unije za nabavku najpotrebnije medicinske opreme u BiH, pristupu fondovima Europske unije i višestrukim novim inicijativama koje se odnose na jugoistočnu Europu, saopćeno je iz Ureda predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Razgovarano je o stanju zdravstvenog sustava, gospodarstva i pandemiji koronavirusa u Bosni i Hercegovini, te mjerama koje se diljem zemlje uvode kako bi se stalo na kraj širenju zaraze korona virusom. Tijekom razgovora izraženo je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i komunikacijom u zajedničkim nastojanjima ovladavanja pandemijom.

Čović je ponovno potvrdio predanost Bosne i Hercegovine europskim partnerima, naglašavajući da je Europska unija vjerodostojan i angažiran partner koji kontinuirano doprinosi dobrobiti i razvoju BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo