10°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

28.03.2020 / 14:14 KORONAVIRUS - Epidemija koronavirusa

U Srebreniku za 7 sati napravili tunel za dezinfekciju korisnika usluga Doma zdravlja

U Srebreniku za 7 sati napravili tunel za dezinfekciju korisnika usluga Doma zdravlja
Foto: Tuzlanski.ba / Vijesti.ba
Za samo sedam sati u Srebreniku realizovan je projekat u sklopu kojeg je napravljen tunel za dezinfekciju svih korisnika JZU Dom zdravlja.

Ovaj poduhvat predstavlja primjer odgovornosti, rada i djelovanja u teškim vremenima širenja pandemija korona virusa.

Riječ je o domaćoj pameti koja je realizovala projekat i napravila proizvod namijenjen dezinfekciji odjeće građana koji su primorani određeno vrijeme boraviti napolju i izlagati se opasnosti. Tunel funkcionira na principu senzora i nije štetan za zdravlje, piše Tuzlanski.ba.

‘Danas smo imali priliku pustiti u probni rad prvi tunel za dezinfekciju koji će biti stavljen na raspolaganje JZU Dom zdravlja Srebrenik. Predmetni tunel omogućiti će djelotvornu dezinfekciju svih lica koja budu u potrebi pristupiti ovoj instituciji.

Nakon instaliranja ovih tunela i na drugim mjestima omogućiti će se dezinfekcija mnogo većeg broja građana. Na osnovu prioriteta preostale tunele ćemo locirati na najbitnijim i najfrekventnijim pozicijama u gradu.

Pored velikog broja problema uspjeli smo obezbijediti odgovorajuće certificirano sredstvo za ovaj vid dezinfekcije koje će do večernjih sati biti dopremljeno u Gradski štab civilne zaštite Srebrenik.

Koristim priliku da se neizmjerno zahvalim firmi Herceg d.o.o. iz Srebrenika, a posebno suvlasniku Herceg Mustafi koji je svojim ličnim radom i angažmanom doprinio realizaciji ovog projekta. Također veliku zahvalnost upućujem i odgovornim licima firme Systemic d.o.o. u smislu pružanja svakog vida podrške i pomoći. Zahvalni smo i Udruženju privrednika Srebrenik na čelu sa Herceg Suljom koji su finansijski potpomogli realizaciju ovog projekta.

Poštovani sugrađani zajedno jedni uz druge idemo dalje u poduzimanje konkretnih i efikasnih mjera u borbi protiv pandemije korona virusa’ – kazao je komandant štaba civilne zaštite Srebrenik Nihad Omerović.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo