2°C
Mostar 7°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 6°C
Bihać 4°C

26.03.2020 / 17:24 KORONAVIRUS - JOB HNK

Drljević: Uspostaviti mikro-krizne štabove u mjesnim zajednicama

Drljević: Uspostaviti mikro-krizne štabove u mjesnim zajednicama
Foto: Vijesti.ba
Nakon telefonskog kontakta sa predstavnicima JOB-ova iz drugih opština, predsjednik JOB-a HNK je održao sastanak sa predstavnicima borackih udruzenja sa podrucja grada Mostara.

Doneseni su zaključci koje prenosimo u cijelosti:

Dana 26. Marta 2020 Predsjednik JOB-a HNK Semir Drljević – Lovac održao je sastanak s drugim predstavnicima boračkih organizacija s područja Grada Mostara, a tema razgovora je bila globalna pandemija COVID 19 i teška situacija u kojoj su se našli građani Mostara.

Sramotno je da tzv. Stožeri u Mostaru nisu našli za shodno da nas uključe u rad, iako imamo ljude koji su mnogo veće probleme iznijeli na svojim plećima i koji su upravljali kriznim situacijama.

Smatramo da je nedopustivo u ovakvoj situaciji nepostojanje mikro-kriznih štabova na nivou mjesnih zajednica (mahala) u kojima bi morali biti predstavnici lokalnih ambulanti, predstavnici boračkih organizacija, predstavnici iz lokalnih školskih ustanova, predstavnici vladajućih struktura, kao i predstavnici političkih stranaka koji su u tome mjestu uzeli većinu glasova.

Tražimo i zahtjevamo od Kantonalnog ministarstva za pitanja boraca i Odjela društvenih djelatnosti Grada Mostara da na stavkama predviđenim budžetom za implementaciju zakona o dopunskim pravima boraca (sredstva za obilježavanje značajnih datuma) obezbjede interventna sredstva za ublažavanje kriza nastalih globalnom pandemijom.

Apelujemo na patriote da uprkos sramotnoj šutnji izabranih „čimbenika” ne podliježu dezinformacijama i panici koje se šire društvenim mrežama i portalima, te da  ćemo ih uredno i blagovremeno obavještavati o daljem radu i poduzetim mjerama.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo