9°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

22.03.2020 / 15:44 BiH - IZ BIH

Reis Kavazović izrazio suosjećanje sa građanima Zagreba

Reis Kavazović izrazio suosjećanje sa građanima Zagreba
Reis Husein ef. Kavazović / Vijesti.ba
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović je povodom potresa koji je pogodio Zagreb, u svoje lično ime i uime Islamske zajednice u BiH izrazio suosjećanje sa građanima Zagreba i Hrvatske u ovim teškim trenucima.

Poručio je da su ljudi u Bosni i Hercegovini, iako i sami suočeni sa velikim izazovom, pogođeni slikama koje dolaze iz Zagreba.

Izrazio je uvjerenje da ćemo, kako je kazao, svi zajedno iz ovih iskušenja izaći samo jači i svjesniji svojih slabosti i upućenosti jednih na druge.

Reis Kavazović danas je razgovarao sa predsjednikom Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftijom Azizom ef. Hasanovićem kako bi se informisao o stanju u Islamskoj zajednici nakon jutrošnjeg zemljotresa i širenja koronavirusa.

Hasanović je reisu-l-ulemi kazao da Islamska zajednica daje svoj doprinos prevazilaženju kriza u skladu sa mogućnostima i kako njen doprinos vrjednuju svi u društvu.

Kavazović je ponudio pomoć Mešihatu i svim imamima, pripadnicima i članovima zajednice uputio riječi ohrabrenja, te muftiji Hasanoviću zahvalio na njegovoj brizi o muslimanima i svim građanima u Republici Hrvatskoj, javlja MINA.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo