10°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

21.03.2020 / 11:38 KORONAVIRUS - Ministarstvo sigurnosti BiH

Radončić: Carina odmah mora deblokirati opremu za hitni smještaj 1.000 ilegalnih migranata

Radončić: Carina odmah mora deblokirati opremu za hitni smještaj 1.000 ilegalnih migranata
Foto: Avaz - Vijesti.ba

Koordinaciono tijelo BiH za zaštitu i spašavanje i Ministarstvo sigurnosti BiH traže da direktor Uprave za indirektno oporezivanje gospodin Miro Džakula poduzme mjere u roku odmah da njegov ured u Sarajevu deblokira sredstva i opremu....

...Međunarodne organizacije IOM, kojim bi se hitno formiralo karantinsko naselje za 1.000 ilegalnih migranata. Time bi se i preostali migranti sklonili sa sarajevskih ulica.

Služba za poslove sa strancima BiH upoznala je Ministarstvo sigurnosti BiH s tim da su im dežurni carinici u Sarajevu saopćili kako će robu koja čeka, cariniti tek prvi radni dan, u ponedjeljak.

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, kao predsjednik Koordinacionog tijela, traži od svih državnih uposlenika da zaborave vikende, slobodne dane i vikend odnos prema poslu, jer se radi o minutama važnim za javno zdravlje.

Ministar Radončić je čak i lično zvao i čeka da mu se javi nadležni šef carinarnice. Ministarstvo sigurnosti BiH će koristiti javnost kao najvećeg saveznika kako bi prestala situacija u kojoj smo dovedeni da prvi čovjek Ministarstva i Koordinacionog tijela BiH mora lično da zove da bi pojedine institucije imale odgovoran odnos prema pandemiji.

Zbog ovoga će Koordinaciono tijelo tražiti od direktora UIO Mire Džakule da ispita situaciju, naredi puno funkcionisanje carine i vikendom, jer će ovakvih situacija da svi carinici moraju raditi vikendom, biti sve više.



(Vijesti.ba )

 

Izdvajamo