0°C
Mostar 5°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 2°C
Bihać 0°C

19.03.2020 / 12:21 KORONAVIRUS - Ministar odbrane BiH

Podžić: Ministar Radončić sve koordinira, vojska i šatori su spremni

Podžić: Ministar Radončić sve koordinira, vojska i šatori su spremni
Foto: Vijesti.ba

Sifet Podžić, ministar odbrane BiH, rekao je jutros za "Avaz" da je, nakon odobrenje Predsjedništva BiH da vojska može postaviti šatore na graničnim prijelazima, odmah sinoć razgovarao s Fahrudinom Radončićem, ministrom sigurnosti BiH, koji je...

...na čelu Koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spašavanje od epidemije koronavirusa kako bi se dogovorili svi detalji.

Podžić kaže da je s Radončićem dogovorio da se sastanak već odmah jutros obavi, a "mislim da je u toku sastanak između načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Senada Mašovića i direktora Granične policije Zorana Galića".

- Sve po protokolu ide preko Galića, jer on, kao direktor Granične policije, najbolje zna koji su prijelazi najviše opterećeni. No, svi zahtjevi idu prema Koordinacionom tijelu BiH, a onda ovo tijelo po prioritetima donosi odluku gdje će postaviti šatore. Bilo je tokom noći usmenih zahtjevaod entitetskih štabova Civilne zaštite, ali ne možemo tako raditi. Sve mora ići preko Koordinacionog tijela, kojim predsjedava ministar Radončić - kaže Podžić.

Pojasnio je da cijelom ovom situacijom oko postavljanja šatora koordinira Radončić i da preko Granične policije i Galića odlučuje koji će se prijelazi zatvoriti i šatori postaviti.

- Koordinacioni tim danas će u toku dana donijeti odluku koji će se granični prijelazi zatvoriti. Ne vjerujem da će tu biti dosta prijelaza, jer su susjedi zatvorili granicu. Ne očekujemo toliki pritisak. Bolje je da ljudi ostanu gdje jesu nego da 14 dana provedu u šatorima - kaže Podžić.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo