14°C
Mostar 16°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 5°C
Bihać 2°C

18.03.2020 / 10:46 KORONAVIRUS - Na Graničnom prijelazu Brčko

Uhapšeni graničar uzeo 20 eura da pusti tri osobe u državu, dvije morale odmah u izolaciju

Uhapšeni graničar uzeo 20 eura da pusti tri osobe u državu, dvije morale odmah u izolaciju

Policijski službenik Granične policije uhapšen je na Međunarodnom graničnom prijelazu Brčko, jer je za određenu sumu novca omogućio nezakonit ulazak u BiH za tri osobe koje su dolazile sa područja s kojeg je zabranjen ulazak u zemlju zbog koronovirusa.

Ovog graničara uhapsili su policijski službenici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH u koordiniranoj akciji sa policijskim službenicima Policije Brčko distrikta, Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, kao i u saradnji s Koordinacijskim tijelom za zaštitu i spašavanje, kojim predsjedava ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, a pod nadzorom tužilaca Tužilaštva BiH i prema naredbama Suda BiH od 17. marta 2020. godine.

Saznajemo da je uhapšeni graničar za 20 eura pustio tri osobe u BiH i time doveo cijelu državu u opasnost.

Kako nam je potvrđeno iz Granične policije, on je pustio u BiH dvije osobe iz Hrvatske i jednu iz Njemačke. No, zbog pandemije koronavirusa, obje osobe iz Hrvatske morale su biti upućene u hitnu izolaciju, dok je osobi iz Njemačke, koja ima pasoš i Švicarske, morao dati rješenje o odbijanu ulaska u BiH.

- Ovo je bruka za Graničnu policiju, pogotovo zato što je riječ o novonastaloj situaciji s koronavirusom - rečeno nam je iz Granične policije.


(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo