10°C
Mostar 13°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

11.03.2020 / 11:57 BiH - Ministar sigurnosti BiH

Radončić ispunio obećanje: Uklonjeni migranti iz centra Tuzle

Radončić ispunio obećanje: Uklonjeni migranti iz centra Tuzle
Foto: Avaz - Vijesti.ba

U skladu sa zaključcima sastanka održanog 7. marta, kojem su prisustvovali ministar sigurnosti Fahrudin Radončić, direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić, premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i gradonačelnik Grada Tuzla...

 ....Jasmin Imamović jutros u ranim jutarnjim satima provedena je akcija izmještanja migranata iz urbanih dijelova Tuzle.

Služba za poslove sa strancima u skladu sa svojim nadležnostima, uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, izvršila je akciju izmještanja 491 migranta koji su boravili u improvizovanom šatorskom naselju u blizini autobuske i željezničke stanice u Tuzli, te će  autobusima, koje je osigurao IOM, biti prebačeni u bivšu kasarnu  Blažuj.

Inspektori Službe za poslove sa strancima u koordinaciji sa pripadnicima MUP-a Tuzlanskog kantona pokazali su izuzetno visok stepen profesionalnosti, te akcija protiče bez ijednog incidenta, posebno vodeći računa o zaštiti svih ljudskih prava migranata, naročito kada su u pitanju ranjive kategorije.

Uz asistenciju MUP-a Kantona Sarajevo, migranti će biti smješteni u bivšu kasarnu Blažuj, gdje će im biti osigurana zdravstvena zaštita i drugi neophodni uslovi za njihov human boravak.

U uslovima povećanog priliva  migranata, Služba za poslove sa strancima je od početka godine do danas  registrovala  više od 3.500 migranata, saopćeno je iz te službe.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo