9°C
Mostar 11°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

10.03.2020 / 16:46 BiH - Sastanak u Sarajevu

BiH uvodi zabranu ulaska za strance iz područja ugroženih virusom

BiH uvodi zabranu ulaska za strance iz područja ugroženih virusom
Foto: Vijesti.ba
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa premijerima Republike Srpske Radovanom Viškovićem i Federacije BiH Fadilom Novalićem o aktuelnoj situaciji u vezi sa pojavom koronavirusa.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i ministri civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević i sigurnosti Fahrudin Radončić -   razmatrane su dodatne mjere s ciljem sprečavanja pojave širenja i suzbijanja zarazne bolesti Kovid – 19.

Data je preporuka ministru sigurnosti da uvede privremenu zabranu ulaska u BiH za strane državljane koji dolaze iz područja sa intenzivnom transmisijom koronavirusa.

To se odnosi na osobe koje su boravile u Italiji, te pojedinim provincijama Narodne Republike Kine, Južne Koreje i Irana.

Na sastanku je istaknuto da epidemiološka situacija u zemlji nije dramatična i da nadležne institucije preduzimaju sve potrebne preventivne mjere u skladu sa preporukama epidemiologa i Svjetske zdravstvene  organizacije, te je upućen apel svim građanima da se pridržavaju instrukcija ministarstava zdravlja i zdravstvenih institucija, kao i da izbjegavaju putovanja u zemlje sa pojačanom transmisijom koronavirusa.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo