18°C
Mostar 20°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 23°C
Bihać 15°C

08.03.2020 / 14:15 Crna hronika - Teške tjelesne povrede

Novi krvavi obračun u Tuzli: Migranti nožem napali sunarodnjaka

Novi krvavi obračun u Tuzli: Migranti nožem napali sunarodnjaka
Foto: Arhiv - Vijesti.ba

Još jedan krvavi incident ubilježen je u noći sa subote na nedjelju u centru Tuzle. Ilegalni migranti koji su unajmljivali sobu u jednom pansionu, započeli su svađu koja je rezultirala nanošenjem teških povreda.

Informaciju nam je potvrdio dežurni kantonalni tužilac Mensur Mujarić, koji će osumnjičene osobe u službenim prostorijama saslušati kada bude dostupan sudski tumač za arapski jezik.

- Povrijeđena osoba prevezena je u Univerzitetski klinički centar Tuzla. Čekamo informaciju o stepenu zadobivenih povreda. Uviđaj su obavili pripadnici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla – kazao je za "Avaz" tužilac Mujarić.


Migranti osumnjičeni za nanošenje teških povreda, nisu imali dokumente ili ih nisu željeli pokazati policajcima. Postoji mogućnost i da se djelo okvalificira i po NN počiniocu, jer je glavni protagonista incidenta, navodno, pobjegao.

U Tuzli, ali i u drugim dijelovima BiH, učestali su obračuni među ilegalnim migrantima. Među ljudima u pokretu ima i onih koji se bave kriminalnim radnjama, a u Tuzli je evidentirano desetak takvih osoba, koje u kontinuitetu prave probleme.


(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo