°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

08.03.2020 / 13:47 Politika - Ministar sigurnosti BiH

Radončić: Džaferović i Komšić potpuno informirani

Radončić: Džaferović i Komšić potpuno informirani
Foto: Vijesti.ba

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić oglasio se na svom Instagram profilu povodom pisanja pojedinih medija o tome kako, navodno, dva člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić nisu upoznati s "državnom tajnom", o kojoj je u Banjoj Luci razgovarao sa Miloradom Dodikom.

- Vidim da pojedini mediji potpuno nepotrebno lamentiraju o tome zašto i kako članovi Predsjedinštva BiH, gospoda Šefik Džaferović i Željko Komšić navodno nisu upoznati sa “državnom tajnom” koja je bila jedna od tema mog sastanka sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.


 
 
View this post on Instagram

DŽAFEROVIĆ I KOMŠIĆ SU POTPUNO INFORMIRANI Vidim da pojedini mediji potpuno nepotrebno lamentiraju o tome zašto i kako članovi Predsjedništva BiH, gospoda Šefik Džaferović i Željko Komšić navodno nisu upoznati sa “državnom tajnom” koja je bila jedna od tema mog sastanka sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom. Bosna i Hercegovina je u tom smislu mnogo uređenija država nego što neki misle. Naravno da, oficijelnim linijama informiranja vrha države, sva tri člana Predsjedništva BiH znaju o čemu se radi. Razumijem novinarsku znatiželju, ali “teorijama zavjere” o navodnom doziranju informacijama pojedinih članova Predsjedništva BiH nema mjesta.

A post shared by Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin) on Mar 8, 2020 at 5:21am PDT

Bosna i Hercegovina je u tom smislu mnogo uređenija država nego što neki misle. Naravno da, oficijelnim linijama informiranja vrha države, sva tri člana Predsjedništva BiH znaju o čemu se radi.

Razumijem novinarsku znatiželju, ali “teorijama zavjere” o navodnom doziranju informacijama pojedinih članova Predsjedništva BiH nema mjesta - napisao je Radončić.



(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo