6°C
Mostar 9°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 6°C
Bihać 3°C

03.03.2020 / 17:25 Politika - Kolegij SDA

Sarajlić: Moja ostavka je konačna i neopoziva

Sarajlić: Moja ostavka je konačna i neopoziva
Asim Sarajlić / Avaz
Asim Sarajlić, koji je podnio ostavku na sve funkcije u Stranci demokratske akcije (SDA), nakon afere sa snimkom, kazao je u pauzi sjednice Kolegija SDA kako je njegova ostavka konačna i neopoziva.

Sjednica kolegija je nastavljena, sad je kratka pauza. Dakle, završili smo ovu temu koju sam ja i najavio o ostavci. Dakle, ja sam kazao da će rukovodstvo informisati o saznanjima koja sam imao, ja sam to i uradio, raspravljali smo o tome. Što se tiče moje ostavke, ja nisam ostavio prostora predsjedniku ni Kolegiju da se o njoj raspravlja. Dakle, moja ostavka je konačna i na mjesto predsjednika kadrovske i na mjesto potpredsjednika stranke - kazao je Sarajlić.

Rekao je da je to njegova odluka, te da se Kolegij tu nije imao šta izjašnjavati.

- Tu odluku sam donipo odmah u petak navečer, predsjedniku sam je poslao u nedjelju, 1. marta, čuli smo se telefonom i danas sam bio na ovoj sjednici Kolegija, govorio o ovim stvarima koje su se dešavale unutar izbornog procesa i inače ambijenta. Dakle, ja čestitam novoizabbranom rukovodstvu u kantonalnoom odboru i nadam se da će na čelu sa generalom Fikretom Prevljakom imati snage i dovoljno iskustva i potencijala da se iznesu sa svim problemima koji su pred njima. Ostavljam jak kantonalni odbor, sa najjačim rezultatima, sa najviše poslaničkih i vijećničkih mandata, sa osam načelnika i gradonačelnikom. O svemu ostalom možemo diskutirati, rezultati govore za sebe - dodao je Sarajlić.

Kazao je i kako u aferi nije saslušan u MUP-u KS, ali kako vjeruje da će biti ubrzo.

Pojasnio je da više nema nikakvu stranačku funkciju.

- Život ide dalje, žao mi je što sam narušio ugled stranke ali SDA ostaje najjača stranka - rekao je Sarajlić i dodao da ne zna hoće li ostati delegat u Parlamentu BiH.

Na pitanje oko snimka kazao je da će sve reći u Tužilaštvu i MUP-u KS.

- Ja vjerujem u pravdu, ostalo sam rekao organima stranke - poručio je Sarajlić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo