10°C
Mostar 12°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

28.02.2020 / 14:29 Fudbal - Trener Željezničara

Osim: U Ugljevik vodimo sve zdrave igrače

Osim: U Ugljevik vodimo sve zdrave igrače

Nogometaši Željezničara u okviru 21. kola BH Telecom Premijer lige BiH u subotu će u Ugljeviku gostovati kod Zvijezde 09.

Trener "plavih" Amar Osim na pres-konferenciji kazao je da je u ekipi veliki broj bolesnih i povrijeđenih igrača, zbog čega na put vodi sve zdrave igrače koje bude imao na raspolaganju.  

– Neki su bolesni čitavu 'heftu', neke vodimo iako su 'hafifni'. Da li će se neki razboliti još ili će se neki osjećati bolje do sutra to ne znam. Ali, tendencija, ne vjerujem da je baš pozitivna. Vodimo na put sve što imamo zdravo. Ide i junior koji je jučer potpisao ugovor. Imamo dva povrijeđena igrača. Štilić nije trenirao tri dana, ali ćemo ga povesti. Jovanović nije trenirao i nećemo ga povesti. Alispahić ne trenira nikako, povešćemo ga za klupe, Pavić je loš. Nismo ga vidjeli pet dana već. Imamo u autobusu još tri, četiri koja su 'lohotna', dva trenera, doktor. Šta će do sutra biti ne znam stvarno - kazoa je Osim. 

U vezi s očekivanjima od utakmice Osim je kazao da je njegovom timu cilj uvijek da pobijedi, protiv koga god da igra. 

- Uvijek igraš da pobijediš, pa tako i sutra. Definitivno je utakmica u kojoj ćemo imati priliku da pobjedimo nekoga poslije par mjeseci. Od novembra nismo pobijedili nekoga. Svako osvajanje bodova donosi dodatno samopouzdanje i neki dodatni implus. Ne razmišljamo uopšte o utakmici u srijedu, bez obzira što nas očekuje teži protivnik. Gledali smo kako da se skupimo za sutra, a o srijedi ćemo razmišljati poslije sutra - kazao je Osim.  

Ekipa Željezničara otputovala je u Etno selo Stanišići gdje će boraviti i trenirati. Utakmica se igra u subotu u Ugljeviku s početkom od 14.30 sati.  


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo