°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

26.02.2020 / 11:33 Svijet - Nema podataka o povrijeđenima

Veliki požar u rafineriji nafte kod Los Angelesa

Veliki požar u rafineriji nafte kod Los Angelesa
Foto: Ilustracija - Vijesti.ba

Vatrogasna brigada okruga Los Angeles reagovala je na veliki požar u rafineriji nafte koji je privremeno prekinuo saobraćaj na autoputu  u utorak navečer u gradu Carsonu.

KTLA-TV javila je  da  se ogromni plamenovi vidje  u rafineriji Marathon Petroleum korporacije, smještenoj 21 kilometar južno od centra Los Angelesa.

Vatrogasna brigada okruga Los Angeles saopćila je da je vatra izbila u 22,50 sati po lokalnom vremenu. Eksplozija je odjeknula prije nego što se vatra proširila na toranj za hlađenje u rafineriji.

Osoblje rafinerije držalo je plamen pod kontrolom kroz „fiksne terenske monitore“ istovremeno održavajući ravnotežu sistema, saopćili su vatrogasni zvaničnici. Vlasti su osigurale teren oko rafinerije  i nisu navele potrebu evakuiranja mještana, saopćili su zvaničnici.

Marathon je najveća rafinerija na američkoj zapadnoj obali s kapacitetom prerade 363.000 barela sirove nafte dnevno, navodi se na website-u kompanije. Rafinerija proizvodi benzin i dizel gorivo, kao i ostale naftne derivate.

Vlasti nisu mogle odmah potvrditi šta je izazvalo požar. Do sada nije javljeno o povrijeđenima, prenosi Associated Pres.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo