9°C
Mostar 15°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 11°C
Bihać 7°C

25.02.2020 / 16:53 BiH - Sastanak u Sarajevu

Turković - Joksimović: Značajna borba protiv korupcije

Turković - Joksimović: Značajna borba protiv korupcije
Foto: MVPBiH - Vijesti.ba

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković primila je danas u nastupnu posjetu šefa Sekretarijata Regionalne antikorupcijske inicijative (RAI) Vladana Joksimovića.

Turković je istakla značaj koji BiH pridaje pitanju borbe protiv korupcije, kako radi samih bh. građana, tako i radi činjenice da se radi o jednom od ključnih pitanja za napredak naše zemlje  na putu ka Evropskoj uniji.

Informirala je ujedno Joksimovića i o međunarodnim aktivnostima koje BiH provodi po pitanju prevencije i borbe protiv korupcije, te saradnji s ostalim organizacijama i inicijativama u toj oblasti.

Joksimović je informirao je Turković o trenutnim aktivnostima i planovima za naredno razdoblje u okviru te međuvladine inicijative, čije je sjedište u Sarajevu.

Napomenuo je da RAI ulaže značajan trud kako bi bili ostvareni što bolji rezultati u naporima u sveobuhvatnoj borbi protiv korupcije u devet država članica: Albaniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Moldaviji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Rumuniji i Srbiji, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo