8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

24.02.2020 / 18:42 Regija - Hrvatska

Testiranje šest uzoraka na koronavirus u Klinici za infektivne bolesti Zagreb

Testiranje šest uzoraka na koronavirus u Klinici za infektivne bolesti Zagreb
Foto: AA / Vijesti.ba
U Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu u tijeku je testiranje ukupno šest uzoraka na koronavirus (COVID-19) - po jedan iz Splita i iz Rijeke i po dva uzorka iz Zagreba i iz Siska, priopćeno je u ponedjeljak popodne iz Klinike.

Informacije o rezultatima će nakon završenog testiranja biti dostupne preko zdravstvenih ustanova, iz kojih su uzorci upućeni na testiranje u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti, a u skladu s GDPR-om (Općom uredbom o zaštiti podataka), ističe se u priopćenju.

U dosadašnjim testiranjima u Klinici niti jedan uzorak nije bio pozitivan na novi koronavirus.

Informacije će biti ažurirane sukladno pojavi novih uzoraka, priopćila je Uprava Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu.

Kao preventivne sigurnosne mjere za zaštitu građana od potencijalne ugroze korona virusom, hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš 21. veljače donio je odluku o osnivanju karantene u Klinici za infektivne bolesti "Dr Fran Mihaljević", prenosi Hina.

Ondje će boraviti osobe za koje se utvrdi ili postoji sumnja da su bile u doticaju s oboljelim osobama ili osobama za koje ima naznaka da su zaražene korona virusom prilikom boravka u sredinama koje se smatraju izvorištima zaraze. Trajanje karantene trajat će sukladno zdravstvenim procjenama.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo