18°C
Mostar 20°C
Tuzla °C
Banja Luka 24°C
Bihać 20°C

24.02.2020 / 11:57 Politika - Saopćenje za javnost

HS: HDZ-u BiH su euroatlanske integracije samo puka fraza

HS: HDZ-u  BiH su euroatlanske integracije samo puka fraza
Foto: Vijesti.ba

Umjesto da svoj javno proklamirani politički cilj pridruživanja Bosne i Hercegovine asocijacijama slobodnog, zapadnog, demokratskog svijeta i ostvarenje svojih legitimnih prava, interesa i potreba realizira pozivajući se na ustavne odredbe,...

... međunarodne konvencije i usvojene demokratske standarde, slijedeći svog vođu HDZ BiH i njegovi trabanti okupljeni oko tkz.Hrvatskog narodnog sabora čine sve kako bi Bosna i Hercegovina, i Hrvati u njoj, postali zatočenici i instrumenti istočnjačkih autokratskih režima.


Podržavajući one što ucjenama žele nametnuti zakon koji nije zasnovan na ustavnim odredbama, a kojim bi se iz reda Ustavnog suda BiH isključili renomirani strani suci, a uključili, poput VSTV-a, politički poslušnici, HDZ BiH sa svojim trabantima nedvosmisleno i još jednom potvrđuje kako je proklamirani politički cilj uključenja BiH u euroatlanske integracije samo puka fraza kojom se zamagljuje dobro naplaćena sekundantska uloga njezinog čelnika u proizvodnji političkih kriza i onemogućavanja BiH u procesu pridruživanja zajednici demokratskih država.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo