6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C

22.02.2020 / 18:53 Fudbal - La Liga

Messi zabio četiri gola u petardi Barcelone

Messi zabio četiri gola u petardi Barcelone
Foto: Vijesti.ba
Fudbaleri Barcelone pobijedili su na svom Nou Campa ekipu Eibara rezultatom 5:0 (3:0) u 25. kolu La Lige.

Heroj Barce po ko zna koji put bio je – kapiten Lionel Mesi koji je u razmaku od 26 minuta postigao hat-trick u prvom poluvremenu i tako riješio pitanje pobjednika.

Ipak, meč su obilježile bijele maramice kao znak nezadovoljstva domaćih navijača radom uprave katalonskog kluba.

U takvoj atmosferi, Eibar je bolje otvorio meč i bio konkretniji rival, imao dva-tri opasna napada, ali bez konkretnog završnog udarca.

I onda, kako to obično i bude, Messi ni iz čega gura loptu kroz noge čuvaru, odjednom izlazi sam na Dmitrovića i gura loptu pored – 1:0.

Uslijedio je nešto mirniji period igre, a dobru priliku propustio je Arturo Vidal, koji je danas neočekivano zaigrao na lijevom krilu.

U 37. minutu Čileanac je lijepo proigrao Messija, ovaj opet probio po lijevom boku i pogodio suprotni ugao za 2:0.

Samo tri minuta kasnije, katastrofalna greška odbrane Eibara, Messi je ostao sam, nesebično proigrao Griezmanna, ali se ovaj spetljao, lopta nekako završava nazad kod Argentinca koji pogađa prazan gol za 3:0.

Drugo poluvreme bilo je znatno manje uzbudljivo, Barca je povukla ručnu i nije željela mnogo jurišati.

U finišu, Barcelona je postigla gol, koji je opravdano poništen zbog ofsajda, dok je i Eibar zapretio na drugoj strani u nekoliko navrata preko Inuija i Orellane, ali je Ter-Stegen bio na mestu.

U posljednjim trenucima utakmice rezervista Braithwaite je asistent, pronašao je Messija u petercu, a kapiten se praktično ušetao u nebranjenu mrežu.

Tu nije bio kraj, Danac je opet u šansi u narednom napadu, Dmitrović je odbranio njegov udarac u situaciji jedan na jedan, ali se lopta odbila do Artura koji postavlja konačnih 5:0.

Barcelona je sada lider, makar privremeno, sa dva boda više od Real Madrida koji u nedjelju od 21 sat gostuje Levanteu, dok će Eibar morati da zagrize kako bi osigurao opstanak.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo