-2°C
Mostar 3°C
Tuzla 1°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

22.02.2020 / 16:20 Fudbal - Premijer liga BiH

Sigurna pobjeda Veleža protiv Zvijezde 09

U Mostaru je danas nastavljena BH Telecom Premijer liga BiH utakmicom 20. kola između FK Velež i FK Zvijezda 09. Nakon 90 minuta igre, Rođeni su upisali sigurnu pobjedu rezultatom 2:0. Strijelci su bili Brandao i Vehabović.

Rođeni su danas na stadion Rođeni istrčali u sljedećem sastavu: Bobić – Ćosić, Zvonić, Manev, Ćosić – Pršeš, Hasanović, Vehabović – Ovčina, Brandao, Fajić. Na klupi su bili Bogdanović, Cvijanović, Behram, Osmić, Dario, Alagić i Radovac.

Za goste su igrali: Vujanac, Correia, Lazić, Haljeta, Đelmić, Tojčić, Stjepanović, Janković, Benović, Popara, Vojinović. Na klupi su bili Manojlović, Mandić, Janjić, Blagojević, Šujić, Milošević, Ahmetović.

Rođeni su od prve minute krenuli prema golu gostiju, sa namjerom da što prije dođu do prednosti. Prvu šansu imao je Fajić, nakon sjajne akcije Ovčine i Ćosića, ali je odbrana Zvijezde dobro reagovala.

Ipak, odbrana gostiju nije mogla ništa u 23. minuti kada je Fajić sjajno uposlio Brandaa, koji pogađa za vodstvo Veleža 1-0. Gosti su pokušali uzvratiti preko Tojčića, čiji udarac glavom nakon prekida ide preko gola.

Rođeni se nisu zadovoljili golom, pa su nastavili sa napadima. Fajić je u dva navrata pokušao, u 30. i 35. minuti, zatim Pršeš u 37. minuti, ali bez promjene rezultata. Do kraja poluvremena nije bilo većih prilika, tako da se na odmor otišlo sa vodstvom Veleža 1-0.

Drugo poluvrijeme Rođeni otvaraju u istom sastavu, i u istom ritmu. Prvu priliku u nastavku igre imao je Zvonić, kada je nakon kornera šutirao glavom, ali je golman Vuljanac odbranio.

U 58. minuti Velež dolazi do drugog gola, a strijelac je Edo Vehabović. Upravo je Vehabović ustupio mjesto na terenu Samiru Radovcu u 70. minuti, koji na taj način debituje za Rođene. Ubrzo nakon toga, u 76. minuti, Cvijanović je zamjenio Ovčinu.

U 81. minuti Fajić je imao priliku da iskoristi grešku golmana Vujanca, ali njegov udarac ide pored gola. Nakon toga, izvršena je treća izmjena, Dario je zamijenio Hasanovića, čije je mjesto u veznom redu zauzeo Ćosić.

Do kraja utakmice pokušali su Ćosić i Ćivić, ali nije bilo promjene rezultata. Na kraju, sigurna pobjeda Veleža na otvaranju drugog dijela sezone BH Telecom Premijer lige BiH.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo