6°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 11°C
Bihać 7°C

22.02.2020 / 12:22 BiH - Sarajevo

Kurs njemačkog jezika za djecu u stanju socijalne potrebe

Kurs njemačkog jezika za djecu u stanju socijalne potrebe
Foto: Udruženje ruku na srce

Udruženje "Ruku na srce“ i Goethe Institut su u februaru pokrenuli kurs njemačkog jezika za djecu iz porodica u stanju socijalne potrebe.

Jednom sedmično u prostorijama Homework Huba mališani Udruženja imaju priliku učiti i usavršavati njemački jezik uz pomoć nastavnika Goethe Instituta.

U Goethe Institutu smatraju da se saradnjom potiče višejezičnost i tako onima koji će pohađati kurs njemačkog jezika daje podrška u nastavku školovanja, ali i pozicioniranje na tržištu rada u budućnosti.

Udruženje "Ruku na srce“ i Goethe Institut nastavit će udruživati snage i zajedničkim naporima stvarati dodatnu šansu novim generacijama za uspjeh i pružiti im mogućnost za kvalitetniju budućnost u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Udruženja.

- Želja Instituta je da se pozicionira u sferi društvene odgovornosti i da radi na izgradnja svijesti o važnim društvenim pitanjima i svakodnevnici. Veliku pažnju dajemo promociji ekologije i humanitarnih akcija, a ako su oni usmjereni ka obrazovanju kao što je ovaj, onda je naša misija zasigurno ispunjena – kazao je koordinator za kooperaciju u obrazovanju Goethe Instituta Mirza Kovačević.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo