8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

22.02.2020 / 11:13 Politika - Saopćenje za javnost

HNS traži da SDA podrži izmjene Izbornog zakona

HNS traži da SDA podrži izmjene Izbornog zakona
Foto: Arhiv - Vijesti.ba

Hrvatski narodni sabor danas je saopćio kako kroz buduće demokratsko sazrijevanje politika i društva i dugoročne vizije međusobnog uvažavanja i razvoja, koju moraju skupa usuglasiti sva tri konstutivna naroda u Bosni i Hercegovni, pozivaju na...

 ...smirivanje napetosti i spriječavanje novih političkih kriza te poziva na kompromis koji je u interesu države Bosne i Hercegovine.

Također, HNS naglašava kako se moraju naći rješenja, koja su plod dijaloga, isključivo u okviru Ustava BiH i europskih standarda.

- Ukazala se povijesna prigoda za SDA, da prihvati sve odluke Ustavnog suda BiH, da bude na pravoj strani povijesti i podrži izmjene Izbornog zakona BiH, navode iz HNS.

HNS traži da SDA prihvati odluke Ustavnog suda BiH o legitimnom predstavljanju i zastupanju "kako je to utkano u temeljima Washingtonskog i Daytonskog sporazuma, te podrži izmjene Izbornog zakona BiH što bi omogućilo legitimno političko predstavljanje na svim administrativnim razinama".

Politički predstavnici Bošnjačkog naroda moraju razgovarati o budućnosti BiH sa političkim predstavnicima Srba i Hrvata, kako bi uz dogovor rješavali krucijalne probleme, jačali gospodarstvo i svima u BiH osigurali bolje uvijete za život, navode iz HNS.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo