0°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

21.02.2020 / 12:03 Fudbal - Trener Sarajeva

Marinović: Želimo prenijeti dobre pripreme na terene Premijer lige

Marinović: Želimo prenijeti dobre pripreme na terene Premijer lige
Foto: Fena / Vijesti.ba
Nogometna Premijer liga BiH nastavlja se sutra susretima 20. kola a Sarajevo sutra na svom terenu dočekuje ekipu Tuzla Cityja.

Sarajevo u proljetni dio sezone ulazi s prvog mjesta na ligaškoj tabeli, dok je Tuzla City četvrta sa dva boda manje od lidera. Na klupi "bordo" tima sutra će u zvaničnom meču debitovati trener Vinko Marinović, koji je zadovoljan pripremama.

- Odradili smo sve što smo planirali, nadam se da ćemo dobre pripreme prenijeti na terene naše lige. Prvi susreti nakon pauze su uvijek teške, bez obzira na to protiv koga igrate. Bit će teško, ali imamo dobru ekipu i to želimo pokazati na terenu - izjavio je Marinović na današnjoj konferenciji za medije.

Trener Sarajeva je gledao Tuzla City u Širokom Brijegu i pripremama u Antaliji. Ističe da se radi o kvalitetnoj ekipi, zbog čega će njegova ekipa morati biti na visokoj razini ako želi pobjedu u ovom meču.

- Doveli su nekoliko dobrih igrača poput Filipa Arežine koji je izuzetno dobar tehničar. Morat ćemo odigrati veoma kvalitetno ako želimo ostvariti pobjedu. Vjerujem da ćemo igrati sve bolje kako sezona bude odmicala, ali dobro bi bilo upisati pobjedu u prvom meču - istaknuo je Marinović i dodao da eventualna pobjede protiv Tuzla Cityja u ovoj fazi takmičenja ne bi mnogo značila jer je do kraja prvenstva ostalo još mnogo bodova u igri.

Osvrnuo se i na novog igrača Sarajeva, bivšeg reprezentativca BiH Tina-Sven Sušića.

- Sušić je kasnio s dolaskom, ima problema s fizičkom pripremom, ali svakom novom igraču je potreban period adaptacije. On trenira i ja se nadam da ćemo ga na vrijeme osposobiti za utakmice - objašnjava šef struke FK Sarajevo.

Kapiten Sarajeva Krste Velkoski naglašava da je ekipa spremna za nastavak prvenstva.

- Nadamo se da ćemo ispuniti očekivanja i obradovati navijače. Jedva čekamo da počnu utakmice. Titulu je teško odbraniti, pritisak se osjeti, ali znamo šta nas očekuje i spremni smo - rekao je nogometaš.

Utakmica između Sarajeva i Tuzla Cityja će biti odigrana sutra u 17.30 sati na stadionu "Asim Ferhatović - Hase".



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo