8°C
Mostar 10°C
Tuzla °C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

21.02.2020 / 11:45 Fudbal - Premijer liga BIH

NK Široki Brijeg ide u borbu za vrh, Borac prvi test

NK Široki Brijeg ide u borbu za vrh, Borac prvi test
Foto: Fena / Vijesti.ba
Pomoćni trener NK Široki Brijeg Jure Ivanković najavio je utakmicu protiv Borca u nedjelju kazavši kako se u prve tri utakmice Široki može priključiti borbi za vrh.

Ivanković je kazao kako je ekipa Borca iskusna s puno dobrih pojedinaca, dodavši da se toj utakmici posvetila pažnja i tijekom priprema.

- Najmanje golova su primili u jesenjem dijelu prvenstva, pripremamo se za njih već dva tjedna, izričito po nekim njihovim vrlinama i manama, nadam se da ćemo u nedjelju to dobro primijetiti i započeti proljetni dio pobjedom - kaže Ivanković.

Govoreći o igračima na koje ne može računati, poput Matića, Vukoje, Bagarića, Kvesića, Jovića..., pomoćni trener Ivanković je rekao da će oni koji budu mijenjali ozljeđene igrače zasigurno pokazati jedan zavidnu razinu.

Igrač Širokog Ante Hrkać ponovio je trenerov stav o pripremama, kazavši da su one odrađene "na najbolji mogući način".

- Borac ima ozbiljnu ekipu. Kao prvo, tu mislim na Stojana Vranješa i Zakarića, malo su nas poremetile ozljede, neki će nam igrači faliti, ali ne sumnjam da će ovi koji ih budu mijenjali biti dovoljno dobri - ocijenio je Hrkać.

Na upit novinara o tomu kako su se prilagodili igrači koje je Široki doveo, Ivanković je kazao kako se većina njih prilagodila vrlo brzo jer su se s igračima Širokog susretali na mnogobrojnim prijateljskim susretima.

Široki i Borac igraju u nedjelju, 23. veljače, od 17:30, na stadionu Pecara u Širokom Brijegu prvu utakmicu proljetnog dijela sezone.

Plavo-bijeli će u utakmicu odraditi i bez glavnog trenera Tonija Karačića koji je bolestan, pa će ih s klupe voditi pomoćni trener Ivanković.

Široki je sedma momčad prvenstva, s 27 bodova, osam manje od trećeplasiranog Borca te devet manje od lidera ljestvice Sarajeva.

Ako uspije ostvariti nekoliko vezanih pobjeda u narednom dijelu sezone, Široki bi mogao zadržati priključak vrhu ljestice.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo