9°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 10°C

18.02.2020 / 17:15 Crna hronika - Detalji akcije "Sirano"

Banjalučki inspektori osumnjičeni da su uzeli 20.000 KM mita

Banjalučki inspektori osumnjičeni da su uzeli 20.000 KM mita
Foto: MUP RS
U operativnoj akciji "Sirano" slobode su lišena dva policijska službenika Odjeljenja za privredni kriminalitet Policijske uprave Banjaluka osumnjičena za primanje mita kod kojih je pronađena veća količina novca, ...

... a "Glas Srpske" saznaje, nezvanično, da su u pitanju Nenad Grujić i njegova koleginica Jelena Florijan.

"Glas Srpske" saznaje da su privedeni praćeni i da su od jedne osobe "naručili" da im da 30.000 maraka da mu nešto srede.

- Uhapšeni su kada su uzeli 20.000 maraka – kazao je izvor "Glasa".

Policija je danas pretresla i ugostiteljski objekat "Moja kafana" u banjalučkom naselju Obilićevo koji povezuju sa Grujićem. On navodno formalno nije vlasnik kafane, ali, prema tvrdnjama mještana, ugostiteljski objekat zapravo jeste njegov.   

"Glas" saznaje da je policija u blizini kružnog toka kod naselja Lauš pretresla bijeli "golf 7" u čijem se gepeku nalazio novac koji su inspektori brojali.

Policija je saopštila da policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa Policijskom upravom Banjaluka i Upravom za obezbjeđenje ličnosti i objekata sprovode operativnu akciju „Sirano" u okviru koje su slobode lišili dva policijska službenika Odjeljenja za privredni kriminalitet Policijske uprave Banjaluka.

-U istrazi koja se sprovodi pod nadzorom Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva slobode su lišeni N.G. i J.F. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja – navedeno je u saopštenju.

Dodato je da je prilikom lišenja slobode kod lica je pronađeno 20.000 KM, a pretresom lokacija i vozila koje lica koriste pronađena je takođe određena količina novca.

U toku je kriminalistička obrada lica lišenih slobode, a istraga u ovom predmetu se nastavlja.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo