0°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

18.02.2020 / 16:47 Regija - Crna Gora

Uslovni otkaz za učiteljicu iz Bara koja je dala đacima da crtaju srpsku zastavu

Uslovni otkaz za učiteljicu iz Bara koja je dala đacima da crtaju srpsku zastavu
Foto: RTCG - Vijesti.ba

Učiteljica OŠ "Jugoslavija" Rada Višnjić iz Bara, koja je učenicima na času zadala da crtaju trobojku, kažnjena je uslovnim otkazom, sa mogućnošću prestanka radnog odnosa ako u periodu od šest mjeseci od dana izrečene mjere učini težu povredu radne....

...obaveze, saopštila direktorica škole Biljana Vukmanović.

Direktorica škole je rekla da je postupak utvrđivanja odgovornosti učiteljice sproveden profesionalno i nepristrasno, iako su, kako je rekla, "u proteklih 20 dana bili svjedoci brojnih neistina, ali i neprimjerenih, proizvoljnih i činjenično neutemeljenih izjava", prenosi RTCG.

"Nakon okončanog postupka, kao direktor škole shodno zakonskim odredbama i težini povrede radne obaveze, donijela sam Odluku kojom se Radi Višnjić, zaposlenoj na radnom mjestu nastavnik razredne nastave u OŠ 'Jugoslavija' iz Bara, izriče mjera Uslovni prestanak radnog odnosa, sa mogućnošću prestanka radnog odnosa, ako zaposlena u periodu od šest mjeseci od dana izrečene mjere učini težu povredu radne obaveze", saopštila je Vukmanović.

Istovremeno, rješenje o privremenom udaljenju - suspenziji, prestaje da važi, jer je postupak utvrđivanja odgovornosti okončan donošenjem ove Odluke.

Vukmanović je istakla da je Školski odbor, ali i Savjet roditelja OŠ "Jugoslavija", u međuvremenu, poslao jasnu poruku "da učionica nije i ne smije da bude mesto za bilo kakvu vrstu političkog djelovanja, kao i da je misija svakog prosvjetnog radnika da djecu obrazuje, vaspitava i prosvećuje, uz uvažavanje ličnosti djeteta i poštovanje različitosti".



(Vijesti.ba / Beta)

Izdvajamo