10°C
Mostar 13°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 8°C

17.02.2020 / 11:49 Politika - Bruxelles

Krišto učestvuje u radu 'Evropske parlamentarne sedmice 2020'

Krišto učestvuje u radu 'Evropske parlamentarne sedmice 2020'
Borjana Krišto / Vijesti.ba
Zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto će, na poziv predsjednika Evropskog parlamenta Davida Sassolija i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, učestvovati u radu ...

... Evropske parlamentarne sedmice 2020, koja se 18. i 19. februara održava u Bruxellesu.

Na tom skupu na visokom nivou, parlamentarci iz država Evropske unije vodit će raspravu o ekonomskim, budžetskim i socijalnim pitanjima, kao i o zaštiti okoline i borbi protiv klimatskih promjena.

Skup se sastoji od Evropske polugodišnje konferencije i Interparlamentarne konferencije o stabilnosti, ekonomskoj koordinaciji i upravi u Evropskoj uniji (EU).

Kako organizatori najavljuju, obje konferencije bit će prilika da parlamentarci razmijene informacije i najbolje prakse u provođenju Fiskalnog ugovora o stabilnosti, koordinaciji i upravi u ekonomskoj i monetarnoj uniji.

Istovremeno, cilj Evropske parlamentarne sedmice bit će jačanje saradnje između Evropskog parlamenta i parlamenata država članica i država u pretpristupnom procesu za članstvo u EU, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo